13 Haziran 2011 Pazartesi

Kahvaltıların Vazgeçilmezi: Çilek Reçeli


Sonunda ben de çilek reçeli yaptım! Mutluyum ve gururluyum. :) Reçel yapımının sandığım kadar zor olmadığını gördüm. Bizim evin mis kokulu reçellerini de anneciğim yapar. :) Pazarda minicik ve mis gibi kokan çilekler görünce dayanamadım ve reçel yapmaya karar verdim. Sabah kahvaltılarında ricotta peyniriyle ya da bizim tuzsuz ve taze lorumuzla biraraya gelince de muhteşem oluyor. İşte çilek reçelimin tarifi:


Malzemeler:
1 kg çilek
500 gr toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Çilekleri güzelce yıkayarak ayıklıyoruz. Yıkadığımız çileklerin 7-8 adetini ve toz şekerimizin 50 gr kadarını rondoda iyice püre haline gelene kadar çekiyoruz. Derin bir tencereye püre haline getirdiğimiz çilek sosunu, çilekleri ve toz şekerini koyuyoruz. Çok karıştırmadan (aksi takdirde çilekler eziliyor) kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Şeker tamamen eridikten sonra karıştırarak ateşin altını biraz daha açıyoruz. Çilekler kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri topluyoruz. Aksi takdirde reçeliniz mat görünümlü olabilir. Reçelinizin cam gibi parlak olabilmesi için sürekli olarak üzerinden köpükleri alıyoruz. Ateşin altını açtıktan sonra 35-40 dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Ateşin altını kapamadan önce 1 yemek kaşığı limon suyunu üzerinde gezdirip bir-iki dakika daha kaynatıyoruz. Hazır olan reçelinizi sıcak suda yıkadığınız kavanoza boşaltıyoruz. Reçeliniz soğuduktan sonra ağzını kapatarak buzdolabına kaldırabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Mine'cim okurken mis gibi cilek kokusu geldi burnuma :) Annemin cilek recellerini ozledim galiba. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Ahhh Öykü'cüm teşekkür ederim. :))

    YanıtlaSil
  3. valla mine nilgün şimdilerde şeftali reçeline sardı süper de yapıyor. Arda ve ben reçel canavarı olduk.

    YanıtlaSil