8 Haziran 2011 Çarşamba

Taze Kekikli Sebze Kulesi


Sonunda yaz geldi ve nihayet balkon sezonunu açtık. Son iki gündür balkon için minder, çiçek ve saksı arayışındaydım. Sonunda başardım ve balkonumuz yaza hazır duruma geldi. :) Bunun şerefine akşam için farklı bir şeyler denemek istedim. Ortaya sebze kulesi ve fırında tavuk çıktı. Yaz akşamları için hafif bir yemek düşünenlerin gönül rahatlığıyla uygulayabileceği bu iki lezzetin uyumu gerçekten de bir harika!


Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kırmızı biber
Taze kekik
Zeytinyağ
Balzamik sirke
Tuz
100 gr. beyaz peynir (ben Bahçıvan'ın Bembeyaz adlı peynirini kullanıyorum)
6-7 dal maydanoz
2 dal yeşil soğan
100 gr. dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Kabakları ve patlıcanları birer parmak kalınlığında uzunlamasına dilimliyoruz. Kırmızı biberlerin başını keserek içini ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Ardından sebzelere tuz serptikten sonra her iki taraflarını da yumurta fırçasıyla yağlayarak önceden ısıttığımız tost makinesinde kızartıyoruz. 
Diğer yandan beyaz peyniri, 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını, dövülmüş ceviz içini, kıyılmış maydanozu ve doğranmış yeşil soğanı karıştırıyoruz. Sonra ızgaradan aldığımız sebzeleri tek tek üstüste dizerken aralarına da peynirli karışımı sürüyoruz. Bu şekilde bir kule gibi sebzeleri dizdikten ve taze kekikle süsledikten sonra, sebze kulesinin tepesine birer tatlı kaşığı kadar zeytinyağ ve balzamik sirke döküyoruz. İşte sebze kulemiz hazır... Ben fırında tavuğun yanına bu tarifin çok yakıştığını düşünüyorum. Siz dilerseniz kızartacağınız ekmeklerle de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. merhaba sitenize bayıldım, ben de sizin gibi şık sunumları severim tarifleriniz çok güzel ve hafif..rica etsem başa tarifler de eklermisiniz?
    akıllı, zarif ,şehirli kadının hali bir başka oluyor vallahi:)
    Senem

    YanıtlaSil