9 Ocak 2012 Pazartesi

Ankara'da Bir İlk: Teppanyaki Alaturka


Yaklaşık bir aydır merakla beklediğim mekanlardan biri olan Teppanyaki Alaturka nihayet açıldı. Biz de Uzakdoğu ve Türk mutfağının karışımını sunan bu restoranı yakın arkadaşlarımızla beraber hemen denedik.

Çukurambar'da bulunan mekanın dekorasyonuyla söze başlamak istiyorum. Gerçekten de inanılmaz şık ve zevkli bir şekilde dekore edilmiş olan Teppanyaki Alaturka'da her tür ayrıntı düşünülmüş. Kendimi yurtdışında bir restoranda hissettiren bir Sushi Bar'ın yanı sıra mekan, 3 ayrı bölümden oluşuyor. Dilerseniz dünya mutfağından lezzetler tadabileceğiniz Alacarte bölümü biraz daha ağır ve şık dekore edilmişken, füzyon mutfağından güzel örnekler deneyebileceğiniz Teppan bölümü daha modern bir görünümde. Bunların yanı sıra özel kutlamaların yapılabileceği küçük gruplar için dizayn edilmiş VIP odalar da var. 


Biz tercihimizi Teppan masalardan yana yaptık. İyi ki de öyle yapmışız. Herşeyden önce oldukça farklı bir deneyimdi. "Teppan", Japon mutfağında yemek pişirmek için kullanılan tavaya verilen admış. "Yaki" ise az yağda pişirilmiş ve ızgaralanmış anlamına geliyormuş. Burada Uzakdoğulu şefler tarafından, sipariş vermiş olduğunuz yiyecekler sizlerin gözü önünde  pişiriliyor. Bu kısmı oldukça keyifli ve farklı bir deneyim oluyor. :) 

Restoranın adından da anlayacağınız gibi "Alaturka" kısmı ise Türk mutfağına atıfta bulunuyor. Gerçekten de Uzakdoğu usulü Ali Nazik ya da Hünkar Beğendi yiyebiliyorsunuz. :) Menüler Klasik ve Türk mutfağı olmak üzere çeşitli set menülerden oluşmuş durumda. Ben Klasik Set Menü'lerden birini aldım. Asian çorba ile başlayıp akdeniz salata, deniz tarağı, karides, somon ızgara, steak, ete sarılmış çin böreği, ıspanak sote ve noodle ile devam eden menü dondurma ile tatlandırılmış karamelize ananas ile son buluyor. Evet bunların hepsi bir kişilik menü! Merak etmeyin porsiyonlar çok güzel ayarlanmış bir şekilde azar azar servis ediliyor. Hem tadını alabiliyorsunuz, hem de şişkinlik yaşamadan doyabiliyorsunuz. :) Şarap menüsü ise oldukça geniş. Biz tercihimizi kırmızı şaraptan yana kullandık.
Mekandaki bir diğer hoşluk ise müzik kalitesiydi. Fonda çalan müziklerin seçimi çok doğru ve ambiyansa uygun bir şekilde yapılmıştı. Yemeğinizi yerken sohbet etmenize olanak verecek fakat duyup keyif almanızı da sağlayacak şekilde ayarlanmıştı. 
Servis için gereken herşey düşünülmüştü. En çok hoşumuza giden detaylardan biri ise Türkçe ve Çince olarak dizayn edilmiş ve masaların üstüne yerleştirilen servis kılavuzlarıydı. Bunların üstünde "Merhaba", "Teşekkür ederim", "Az tuzlu", "Tuzlu" vb. şeylerin Çince nasıl telafuz edileceği yazılmıştı. Mesela "Şiğe Şiğe" Çince "Teşekkür ederim" demekmiş. Herşey o kadar lezzetliydi ki biz o akşam bu sözcüğü bol bol kullandık. :)

Ankara'da farklı bir mekan denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğim Teppanyaki Alaturka'ya gideceklere önerim, hafta sonu gideceklerse mutlaka rezervasyon yaptırmaları. Teppanyaki Alaturka'ya 0 312 284 09 19 ve 0 312 286 59 99 no'lu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Minecim, senin de bu şahane mekanı erkenden keşfetmen süper olmuş:) Ve çok da güzel anlatmışsın.. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Selimcim çok teşekkür ederim. Evet harika bir yerdi gerçekten de... Ankara'nın böyle farklı bir mekana ihtiyacı vardı. :)

    YanıtlaSil