28 Nisan 2011 Perşembe

İki Renkli Tatlı


Yaz aylarının gelmesiyle beraber sebze ve meyve reyonlarının yanı sıra sofralarımız da renklenmeye başladı. Benim için yaz aylarının en güzel yanlarından biri de çilek... Çilekli olan herşeye bayılıyorum. Tarifini komşum Fatoş'tan aldığım ve çok hafif ve lezzetli olan İki Renkli Tatlının tarifi şu şekilde;

Malzemeler:
(6 kişilik)

Muhallebi için:
1 kg süt
75 gr margarin
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 vanilya
2 damla kadar vanilya esansı (dilerseniz)
1 yumurta sarısı 

Çilekli Sos İçin:
15 adet orta boy çilek
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri
Nane yaprağı (Üstünü süslemek için)

Yapılışı:
Muhallebi için sıraladığımız malzemeleri (sütü, margarini, unu, toz şekeri, vanilyayı, vanilya esansını ve yumurta sarısını) tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Karışım, muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başladığında, altını kısıp 1 dk kadar kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
Ardından, çilekleri ve pudra şekerini rondoda, pudra şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. (Pudra şekeri hissedilemeyecek kıvama gelmeli)
Muhallebiyi soğumadan kaplara dolduruyoruz. Kapların üzerinde çilekli sos için pay bırakmayı unutmayalım. :) Kaplardaki muhallebimiz biraz soğuduktan sonra çilekli sosu da üzerine koyalım. Üzerine de nane yaprakları koyarak süsleyelim. 
İşte size oldukça basit, hafif ve lezzetli bir tatlı...
Afiyet olsun.
Servis Önerisi:
Tatlının iki renginin de vurgulanması açısından, tatlıyı içine koyacağımız kapların cam (şeffaf) olmasında fayda var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder