6 Mayıs 2011 Cuma

Farklı Bir Lezzet: Limonlu Tavuk


Geçen gün evdeki tavukla farklı bir lezzet denemek istedim ve daha önceden edinmiş olduğum bu tavuk tarifini denedim. Gerçekten de farklı, ferah ve dışı kızarmış, içi yumuşacık ve oldukça da pratik bir şekilde hazırlanabilecek bir tavuk yemeği çıktı karşıma. Benim elimde tavuk göğüs vardı ama bu tarif tavuk pirzola ile çok daha lezzetli oluyor. Yanında kremalı, fesleğenli ve taze soğanlı makarnayı tercih ettim ama daha klasik bir lezzet sunmak isterseniz pilavla da servis edebilirsiniz.


Malzemeler:
(4 kişilik)
4 parça kemiksiz tavuk göğüs ya da 6 parça kemikleri çıkarılmış tavuk pirzola
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun kabuğunun rendesi
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz


Yapılışı
Salçaları, yoğurdu, limon kabuğu rendesini, sarımsağı, zeytinyağı ve baharatları derin bir kapta iyice karıştırın. Tavukları da bu marine sosuna ekleyerek karıştırdıktan sonra ağzını kapatarak buzdolabında 30 dk. bekletin. Ben bu tarif için tavuk göğüs kullandım. Tavuk göğüslerini bütün olarak biraz döverek incelttim. 
Marine ettiğiniz tavukları fırın tepsisine dizerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dk. kadar pişirin. Tavuk göğüsleri rulo yaparak (çok sıkı olmayacak şekilde) tepsiye yerleştirirseniz, servis ederken keserek tabağa yerleştirdiğinizde içi beyaz, dışı da kızarmış bir görüntü verecektir. Tavukları kurumamaları için sıcak servis etmekte fayda var.
Afiyet olsun.

2 yorum: