6 Mayıs 2011 Cuma

Süpriz Misafirlere Mozaik Pasta


Daha önce de söylediğim gibi evimde misafir ağırlamaktan büyük keyif alıyorum. Ama bazen de arkadaşlarla telefonda konuşurken "Hadi atlayın gelin" dediğimde de hazırlıksız yakalanabiliyorum. :) Bu nedenle buzluğumda genelde önceden hazırladığım ve hızlıca pişirilebilecek bazı şeyler bulundururum. Mozaik pasta da bunlardan biri.
Bugüne kadar pek çok mozaik pasta tarifi denedim ama bana hep bir şeyler eksik gibi geliyordu. Yemek fotoğrafları stilisti ve köşe yazarı Gamze Bursa'nın yemek kitabı "Net 425 G"de bulduğum mozaik pasta tarifi ise yıllardır aradığım tarifti! Gerçekten kıvamı bu kadar iyi tutan bir mozaik pastam daha olmamıştı. Çok pratik ve kolay hazırlanan bu pastayı çilekle servis etmenizi öneriyorum! :)


Malzemeler:
1 paket normal pötibör bisküvi
1,5 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
3 yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı kakao
50 gr. margarin (eritilmiş)

Yapılışı:
Margarini çok kısık ateşte eritin. Derin bir kabın içerisine koyduğunuz bisküvilerinizi ufalıyorsunuz. (Bisküvilerin bir kısmını çok ufalıyorum, bir kısmını ise daha az ufalıyorum) Ardından yumurtaları, pudraşekerini, kakaoyu (ben Dr. Oetker kullanıyorum) ve eritilmiş margarini ekleyerek yoğuruyoruz. Ben yoğururken tek kullanımlık eldivenlerden kullanıyorum. Aksi takdirde kakao sağolsun, inanın manikür diye bir şey kalmıyor. :) Yoğururken ilk anlarda sanki çok kuru oluyormuş gibi gelebilir ama pes etmeyin iyice yoğurun. Eğer ona rağmen kuru kalırsa 1 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. 
Daha sonra yoğurduğumuz karışımı istediğiniz herhangi bir formu vererek (ben piramit şeklini seviyorum) alüminyum folyoya sarıyoruz. 5-6 saat kadar buzlukta bekletiyoruz. 
Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkararak dilimleyebilirsiniz. Kalan pastayı yine buzluğa koymayı unutmayın! :)

2 yorum: