20 Nisan 2011 Çarşamba

Dubai Gezi Notları-2

Dubai’nin yüksek sezonu Aralık ve Nisan ayları arasındaki dönem. Biz oradayken hava oldukça sıcaktı ve ortalama 36-38°C civarındaydı. Denize girmek isteyenler için en uygun seçenek olan dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli Burj El Arap Otel’den tutun da Sheraton, Ritz Carlton, Hilton gibi pek çok ünlü otelin bulunduğu aynı zamanda şehrin en popüler ve şık bölgesi olan Jumeriah Beach bölgesi. Bu bölgede aynı zamanda uzaydan bile görünebildiği söylenen dünyanın en büyük yapay adası olan Palmiye Adası da yer alıyor.
Kayıp şehir Atlantis’ten esinlenilerek Palmiye adasının en ucunda inşaa edilen Atlantis Resort Hotel’e mutlaka uğramanızı öneririm. İçinde binlerce çeşit denizaltı canlısının yaşadığı ve batık şehir Atlantis’ten esinlenerek inşaa edilen dev akvaryumlarda dolaşabilir, köpekbalıklarının arasından geçen tüplerde kayabileceğiniz su parkında gün boyu eğlenebilirsiniz. Kişi başı yaklaşık 50 TL ödeyerek bu su parkından tüm gün faydalanabilmeniz mümkün.
Atlantis Resort Hotel içerisindeki dev akvaryum
Denize girmek için Marina bölgesine yakın olan Jumeirah Residences’ın plajını kullanmanızı tavsiye ederim. Sheraton Beach Resort’un ve Hilton Otel’in hemen yanında yer alan ve herhangi bir ücret ödemeden faydalanabileceğiniz en mükemmel nokta burası. Muhteşem bir Dubai manzarası ve harika bir plaj da cabası… Hazır Marina bölgesine yaklaşmışken Dubai Marina’dan bahsetmemek büyük haksızlık olur doğrusu. Dubai Marina tamamen yapay olarak oluşturulmuş su kanallarıyla deniz kenarında olmayıp yatların büyük rezidansların ve gökdelenlerin aralarına kadar gelebileceği bir şekilde inşaa edilmiş muazzam bir mimari örneği. Dubai Marina Mall’da alışveriş yaptıktan sonra Marina Walk denen ve yatların yanaştığı kıyıda yer alan birbirinden güzel restoran ve kafelerden birinde kısa bir mola verebilirsiniz.
Deniz, güneş ve kumun tadını çıkardıktan sonra Dubai’de akla ilk gelen şey olan alışveriş için ise bu şehir muhteşem bir seçim. Dubai’de pek çok alışveriş merkezi var. Belli başlıları Deira City Center, Dubai’nin ilk ve en uygun fiyatlı alışveriş merkezlerinden biri. İsminden de anlaşılacağı gibi şehrin merkezi olan Deira’da yer alıyor. Ben burayı ziyaret etmedim fakat garanti kapsamında olup da en uygun fiyatlarla teknolojik ürünler satın alabileceğiniz yerin burada yer alan Carrefour olduğunu duymuştum.
Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa
Amacınız alışveriş ise tüm markaları birarada bulabileceğiniz tek yer olarak Dubai Mall’u tavsiye ederim. 160 katı ve 828 mt’lik uzunluğuyla dünyanın en büyük yapısı ünvanını alan Burj Khalifa’nın hemen yanıda yer alan Dubai Mall, aynı zamanda dünyanın en büyük alışveriş merkezi seçilmiş. 440.000 m2’lik alışveriş merkezinde dünyaca ünlü binlerce markanın yanı sıra dev bir akvaryum da yer alıyor. Ben alışverişe düşkün biri olarak, bu alışveriş merkezini tamamen gezebilmek için 3 defa ziyaret etmek zorunda kaldım. Alışveriş merkezinin içerisinde bulunan bir bölümden Burj Khalifa’nın 120. katındaki gözlem kulesine çıkabiliyorsunuz. Yalnız bunun için 1-2 gün öncesinden bilet almanızda fayda var. Öğleden sonra 14.30 ve 18.00 saatleri arasını tavsiye ederim. Bu saatlerde nem oranı ciddi miktarda düştüğü için şanslıysanız İran sınırını bile görebiliyorsunuz. Biletler kişi başı 100 Dirhem (yaklaşık 43 TL). Ayrıca Dubai Mall’un önünde büyük bir göl inşaa edilmiş. Bu gölün kenarında bulunan restoranlarda yemek molası verip özellikle akşam saatlerinde başlayan su gösterilerini seyredebilirsiniz. Bu gösteriler ABD-Las Vegas’ta yer alan Bellagio Hotel’in su gösterilerine çok benziyor aslında. Tek farkı su gösterilerine eşlik eden müzik türü… Bellagio’daki Andrea Bocelli’lerin yerini Arap müzikleri almış durumda. :) Dubai Mall, en yeni alışveriş merkezlerinden biri. Pek çok otelden ücretsiz shuttle servisleri var.
Bunun dışında Dubai’en ünlü alışveriş merkezleri ise Mall of the Emirates ve Ibn Battuta Mall. Bu iki alışveriş merkezinde yer alan markaların tümü zaten Dubai Mall’da yer alıyor. Bu sebeple amacınız alışveriş ise Dubai Mall sizin için daha derli toplu bir seçim olacaktır. Ama farklı bir tecrübe edinmek isterseniz Mall of Emirates’i tercih edin derim. İçerisinde harika bir kayak pisti yer alıyor. Evet yanlış duymadınız 800 mt’lik bir kayak pisti var. Her tür malzemeyi temin edip saatlik bir ücret ödeyerek faydalanabiliyorsunuz, ders almak istiyorsanız da lisanslı kayak eğitmenleri mevcut.
Dubai’de yeme içme konusuna gelirsek; dünya mutfağından hemen hemen tüm seçenekleri bulabileceğiniz kadar fazla restoran çeşidi ile karşılaşabilirsiniz. Biz daha çok İtalyan ve Uzakdoğu mutfaklarını tercih ettik. Türkiye’de de bulunan Vapiano adlı restoran zinciri Dubai’de de var. İtalyan mutfağına tapan bir insan olarak Dubai Mall’daki Vapiano’yu şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle bahçesinde (yani su gösterilerinin olduğu gölün hemen yanında) ucuz ve lezzetli bir akşam yemeği yemek çok keyifli oluyor. Hemen her tür restorana rastlayabileceğiniz alışveriş merkezlerinde ya da daha şık seçeneklerin sunulduğu Dubai Marina Walk’ta ya da Jumeirah Residences’ın altında yer alan ve açık hava soğutma sisteminin de bulunduğu tek alışveriş merkezi olan 1,7 km’lik bir yürüme yolundan oluşan The Walk’taki pek çok ünlü restorandan da faydalanabilirsiniz.
Gece hayatına düşkün olanlar için ise Westinn Hotel’in hemen yanında yer alan Dubai Marine Club’ı öneririm.Denizin üstüne kurulan ve muhteşem bir ambiyansı olan pub-bar tarzındaki bu mekana girebilmek için mutlaka bir gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Tamamen yabancıların ve Dubai’de yaşayan expatların faydalandığı bu tesiste her akşam canlı müzik oluyor. Ziyaret etmeden dönmemeniz gereken son yerler de Jumerirah Beach Hotel’de yer alan 360° Bar ve gündüz plaj keyfi yaşayıp akşam ise Claude Challe’ın müzikleriyle doyasıya eğlenebileceğiniz dünyaca ünlü Buddha Bar. Eğer Dubai seyahati planlıyorsanız yaklaşmakta olan yaz aylarını değil de kış aylarını tercih etmenizi öneririm.
Önümüzdeki ay tekrar gideceğimiz Dubai’den yeni notlarla dönebilmek dileğiyle diyorum. Görüşmek üzere…

5 yorum:

  1. Dubai gezi notları çok faydalı olmuş :)Ben de geçen ay Dubai'ye gittim ve bu seyahatim sonrası blog açmaya karar verdim. Dubai gezimi de paylaştım.
    Beklerim:
    http://www.travel-spree.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. facebook yada twitter sayfanız varmı? varsa takip edelim sizi de.
    Bizimkisi:
    https://www.facebook.com/pages/Travel-Spree/298389780294166

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben de Dubai’ye Şubat ayı’nda gittim. Dubai her yönüyle harika bir yer. Lüks, ihtişam, son model arabalar, avm’ler, gökdelenler, palmiyeler, gündüz eğlenceleri için aqua parkları, gece eğlenceleri için çeşit çeşit barları klüpleri, harika yemekleri,çöl safarisi, plajları, marinaları, Lübnan tavernaları, Burj al Arab’ı ve Burj Khalifa’sıyla gerçekten eşsiz bir yer. Tabi ki ZNF Turizm gibi deneyimli bir acenta ile gittiğimiz için bu seyahatimiz çok güzel geçti, çok memnun kaldık sizlere de bu acentayı tavsiye ederim. Aslı Buran

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, ben de Dubai’ye Şubat ayı’nda gittim. Dubai her yönüyle harika bir yer. Lüks, ihtişam, son model arabalar, avm’ler, gökdelenler, palmiyeler, gündüz eğlenceleri için aqua parkları, gece eğlenceleri için çeşit çeşit barları klüpleri, harika yemekleri,çöl safarisi, plajları, marinaları, Lübnan tavernaları, Burj al Arab’ı ve Burj Khalifa’sıyla gerçekten eşsiz bir yer. ZNF Turizm ile gittik memnun kaldık sizlere de bu acentayı tavsiye ederim. Ceyda Gürler

    YanıtlaSil
  5. EVRAKSIZ DUBAİ VİZESİ 2 GÜNDE SONUÇLANDIRIYORUZ . TÜRKİYE 'NİN HER YERİNDE TEK BİR MAİL İLE DUBAİ VİZENİZ HAZIR .İSTEDİĞİNİZ HAVAYOLLARI İLE UÇABİLİRSİNİZ. 0850 207 1617 vize@vizecozum.com , İYİ TATİLLER DİLERİZ

    YanıtlaSil