25 Nisan 2011 Pazartesi

Partide Cacık İkram Edilir mi?

Evimde misafir ağırlamayı ve onlara şık sofralar hazırlamayı çok severim ama en çok da evde çeşitli konseptlerle partiler vermeyi severim. Tabii parti fikirlerinin çoğu arkadaşım Tuba'dan çıkar! :) Bu konuda muhteşem bir enerjisi ve ilginç fikirleri vardır. Evde çok da kalabalık olmayan ve hafif ikramların olduğu bir parti verecekseniz size bir önerim var. Cacık...
Evet evet yanlış duymadınız Cacık. Geleneksel bir lezzeti, üstelik de kaşıkla yenilen bir yiyeceği herkesin ayakta olduğu bir partide ikram edebilmenin değişik bir yolunu sizinle de paylaşmak isterim. :) Birer lokmalık olacak şekilde hazırlanabilen cacığın tarifi şu şekilde;

Parti için Cacık:
(4 kişilik)

Malzemeler:
- 4 adet orta boy salatalık (çengelköy salatalığı değil, normal salatalık)
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 2 yaprak taze nane
- 1 diş sarımsak
- Kırmızı dolmalık biber (üzerine süs amaçlı) tamamını kullanmayacağız
- Tuz
Tarifi:
Öncelikle cacığın içini hazırlayarak başlıyoruz. Önce yoğurdu ve mayonezi güzelce karıştırıyoruz. Yoğurda kesinlikle su eklemiyoruz. 2 yaprak naneyi bıçakla olabildiğince ince olacak şekilde kıyıyoruz. Kuru naneyi, taze naneyi, tuzu ve dövdüğümüz 1 diş sarımsağı yoğurt ve mayonez karışımına ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Salatalıkları seçerken dümdüz ve ortasını oyabileceğimiz kalınlıkta olmalarına özen gösterelim. Salatalıkları halka halka ve 3 parmak kalınlığında olacak şekilde 3 eşit parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaların ortasında yer alan çekirdekli kısmı, dolma oyar gibi oyuyoruz ve içini çıkartıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken şey, salatalıkları oyarken kesinlikle altında bir parmak kalınlığında bir taban kısmı bırakmamız gerektiği. 
Oyduğumuz salatalıkların içini hazırladığımız yoğurt karışımı ile dolduruyoruz. Üstüne de kırmızı biberle süs yapabilirsiniz. Ben, yeşil ve kırmızının zıt renkler olmasından ötürü şık bir görünüm yakalandığını düşündüğüm için kırmızı biberi tercih ettim, dilerseniz siz süs için farklı bir şey de kullanabilirsiniz. 
Servis Önerisi:
Bu şekilde hazırlanan cacıkları suşiye benzetiyorum. Bunları olabildiğince düz bir tabakta servis ederseniz daha şık ve elegant bir görünüm elde edebilirsiniz. :)

2 yorum:

  1. Tuba Lüleci Alaçam25.04.2011 10:56

    Muhteşem!!! En kısa zamanda beraber denemek istiyorummmm :)

    YanıtlaSil
  2. Fikir senden, cacık benden şekerim... :))

    YanıtlaSil